Ustvarjanje vsebin: blog in ostali formati | Issimo Group
10/01/2016

Ustvarjanje vsebin: blog in ostali formati

Issimo storitve ustvarjanje vsebin in distribucija

Ustvarjanje vsebin in distribucija

 

Blog in ostali formati vsebin igrajo ključno vlogo v vsaki Inbound Marketing ali Content Marketing strategiji trženja.

Zelo pomembno je, da so vsebine merodajne, poučne in zanimive za idealne stranke podjetja (buyer persona), ter odgovarjajo na njihova vprašanja.

Esenca uspešne Inbound strategije trženja je blog.
S pisanjem in objavljanjem blog-ov privabimo neznance, ki potrebujejo vaše storitve ali produkte na spletno stran podjetja. Naši strokovnjaki v člankih rešujejo izzive idealnih strank, ki iščejo rešitve za svoje izzive in tako organsko najdejo pot na vašo spletno stran.

Poleg bloga so pomembni tudi ostali formati, ki odigrajo ključno vlogo v posameznih fazah nakupne poti kupca.

Ker se zavedamo, da je vsaka strategija samo toliko dobra, kot so dobre vsebine, se nenehno izobražujemo in sledimo zadnjim trendom v industriji digitalnega marketinga.

Vsebine: blog in ostali formati

Izdelujemo in pišemo strokovne vsebine v različnih formatih in jezikih, jih prilagodimo ciljnemu trgu, vašemu poslu in idealni stranki (buyer persona) podjetja.

Blog

Vzpostavimo blog in periodično pišemo ter na blogu objavljamo strokovne članke, ki neznance privabijo na spletno stran podjetja. S temi vsebinami zgradimo zaupanje ciljnih kupcev, pozicioniramo podjetje kot strokovnjaka na svojem področju in potencialnim strankam nudimo merodajne, izobraževalne in zanimive vsebine, ki jim koristijo pri reševanju njihovih izzivov. Zato se bodo obiskovalci vedno znova vračali na spletno stran podjetja in delili teme preko svojih družbenih omrežij. Vsak objavljen blog natančno optimiziramo za SEO in tako dolgoročno zagotovimo obisk ustvarjen po organski poti.

Domača stran podjetja

Integriramo blog in ustvarimo vsebine, ki zrcalijo blagovno znamko, storitve in produkte ter jasno komunicirajo v čem ste drugačni od tekmecev.

Pristajalne strani/zahvalne strani

Naredimo pristajalne strani, ki pospešijo pretvorbo neznanih obiskovalcev v prodajne kontakte, saj poznamo vse zakonitosti in strukture učinkovite pristajalne strani.

CTA (Call-to-action) gumbi

Ustvarimo gumbe, ki pripeljejo obiskovalce do točke, kjer se pretvorijo v prodajne kontakte.

E-knjiga

Napišemo e-knjigo, ki podrobneje strokovno obdela določeno temo ali rešitev, ki zanima ciljne kupce. Z dobro e-knjigo pretvorimo obiskovalce spletnih strani v kakovostne prodajne kontakte, ker so obiskovalci pripravljeni zaupati nekaj svojih kontaktnih podatkov v zameno za koristne vsebine, ki jim nudijo odgovore na njihova vprašanja.

Delovni zvezek

Pripravimo in oblikujemo delovni zvezek, ki omogoči potencialni stranki, da si sama hitro odgovori na vprašanja. Z nasveti in vodenim reševanjem izzivov pripeljemo uporabnika korak za korakom do rešitve. S tem pridobimo dragocene informacije o prodajnem kontaktu, njegovih izzivi in obnašanju.

PPT predstavitve

Pripravimo in oblikujemo predstavitve za potrebe deljenja vsebin preko specializiranih družbenih platform- Slideshare.

Ostali formati:

– Video
– Webinar
– Podcast
– Predloga
– Študija primerov
– Nakupni vodnik
– Primerjalna razpredelnica

Distribucija vsebin

Organsko

Vse ustvarjene vsebine komuniciramo preko elektronske pošte na vašo bazo prodajnih kontaktov in strank ter preko družbenih omrežij kot so LinkedIn, Twitter, Facebook, Slideshare, Google+. S tem zagotovimo, da bo vaša vsebina dosegla vaše idealne stranke (buyer persone) na mestih kjer se zadržujejo in se organsko širila: prave vsebine, ob pravem času na pravem mestu.

CPC (cost per click) kampanje

Učinkovito planiramo in ustvarjamo kreativne rešitve za plačane kampanje v digitalnih medijih in družbenih omrežjih.

Vse vsebine izdelamo v skladu s specifiko in terminologijo vaše stroke, v jeziku ciljnega trga ter upoštevamo mentaliteto in navade vaših idealnih strank.