Web design in programiranje | Issimo Group
18/01/2016

Web design in programiranje

 

Web design in programiranje

Tehnologija je postala pomembna komponenta v poslovnih procesih in nakupnih navadah podjetij in posameznikov – potrošnikov. Vsled tega, je spletna prezenca podjetja ključna sestavina uspešnega trženja.

Dober in premišljen web design spletne strani odraža blagovno znamko in podjetje razlikuje od tekmecev.


Uspešna spletna stran zahteva ekipo strokovnjakov: Spletnega oblikovalca (web designer), spletnega programerja, vsebinskega stratega, tekstopisce in SEO strokovnjaka.

Naše Web design storitve Vam zagotovijo:

Spletne strani, po katerih obiskovalci z veseljem brskajo in se vedno znova vračajo.
Issimo Group web design team se osredotočimo na merodajne vsebine in določimo pretvorbeno pot, po kateri obiskovalec z najmanj kliki pride do želenih vsebin in se v idealnem primeru pretvori v prodajni kontakt.

Spletne strani, ki negujejo prodajne kontakte in spodbujajo pretvorbo obiskovalcev spletnih strani v prodajne kontakte.
Po statistiki 76 % prodajnih kontakov nikoli ne postane stranka podjeta. Pregleden web design in koristne ter personalizirane informacije pomembno zvečajo odstotek kontaktov, ki postanejo stranke. Takšne spletne strani uporabniki priporočajo dalje preko družbenih omrežij in od ust do ust.

Spletne strani, optimizirane za vse naprave.
Dostopanje spletnih strani iz mobilnih naprav hitro narašča. Z uporabo responsive web design – a (odziven dizajn) zagotovimo, da ne izgubite pomembnega dela obiskovalcev, prodajnih kontaktov in strank.

Spletne strani, ki jih iskalniki enostavno in hitro najdejo.
Spletne strani ne pomenijo nič, če jih nihče ne najde. Naš web design, programiranje in ustvarjanje vsebin slonijo na najnovejših SEO praksah in algoritmih iskalnikov. Tako se spletne strani podjetja po organski poti znajdejo višje v rezultatih iskanja v iskalnikih.

 


Issimo web design proces od ideje do objave:

Spletna stran je ključno orodje pri razvoju posla podjetja, zato je web design strateškega pomena pri uspešnosti ustvarjanja novih strank.

Pri nas ni nič prepuščeno naključju, saj se držimo definiranega procesa. Na tak način našim strankam zagotovimo spletno stran, ki uspešno izpolnjuje svoj namen in najboljše razmerje med kakovostjo in ceno.

Web design: zbiranje informacij

1. Zbiranje informacij in opredelitev cilja

V prvi fazi izvedbe storitev web design-a se s stranko natančno pogovorimo o njenem edinstvenem predlogu vrednosti (ang. Value Proposition), ciljnih trgih in vlogi spletne strani v prodajnem in tržnem procesu.

Glavne aktivnosti 1. faze web designa so:
– Kreativno srečanje in razgovori s predstavniki stranke,
– Raziskava industrije,
– Analiza želenih ključnih besed za SEO.

 Web design Načrt

2. Načrt

Na podlagi informacij iz 1. faze, v Issimu stranki predložimo dva edinstvena koncepta domače strani in preliminarne strukture podstrani (ang. sitemap). Običajno stranke izberejo kombinacijo med obema predlogoma, saj želijo v svojo spletno stran vpeljati vidike, ki se nahajajo v eni ali drugi različici predloga. V treh revizijskih krogih s stranko dosežemo soglasje o web design-u domače strani in strukturi podstrani (ang. sitemap). Ko je stranka zadovoljna z domačo stranjo in strukturo podstrani, nadaljujemo s preostalimi stranmi. V tej fazi je že jasno, kakšna bo spletna stran podjetja, ko bo sprogramirana. Skupaj s stranko in tekstopiscem, ki je specializiran za industrijo v kateri stranka deluje, razvijemo spletna besedila, ki vključujejo SEO cilje in sporočilo blagovne znamke.

Glavne aktivnosti 2. faze web designa so:
– Izdelava koncepta domače strani in podstrani,
– struktura podstrani (sitemap),
– raziskava ključnih besed in predlogi,
– strategija vsebin (content strategija),
– raziskava slikovnega materiala,
– intervjuji,
– pisanje vsebin in urednikovanje,
– integracija ključnih besed,
– popravki.

Web design koncept in dizajn

 3. Web design in programiranje

Ko so oblikovanje in spletna besedila potrjena se osredotočimo na t.i. backend spletne strani. Backend je osnovna logika spletne strani, ki je povezana in prilagojena poslovnim procesom stranke. Sem sodijo baze podatkov in, integracija obstoječih aplikacij in podatkov ter ostali procesi glede na potrebe stranke.
Pri svojem delu upoštevamo standarde World Wide Web Consortium (W3C) in s tem dosegamo visoko kakovost spletnih strani. Tako iskalniki spletne strani lažje in hitreje najdejo in se uvrstijo višje v rezultatih organskega iskanja glede na ciljne ključne besede.

Glavne aktivnosti 3. faze web designa so:
– Programiranje,
– testiranje za brskalnike,
– vnos vsebin,
– končni popravki.

Web design Objava Issimo

4. Objava spletne strani

Objava spletne strani je zelo vznemirljiv in pomemben dogodek, ki je skrbno upravljan. Vzpostavimo 301 preusmeritve in še 30 dni po objavi spremljamo in odpravljamo napake 404. S tem zagotovimo, da podjetje ne izgublja dragocenega prometa na spletni strani.

Glavne aktivnosti 4. faze web designa so:
– Preusmeritve,
– lansiranje,
– 30 dnevno spremljanje.


Če menite, da je čas za preoblikovanje spletne strani ali celo razmišljate o popolni prenovi z modernimi koncepti in vsebinami, bomo za Vas brezplačno in nezavezujoče izdelali oceno obstoječe spletne strani.


Brezplačna ocena Vaše spletne strani