Inbound Marketing

7 manj znanih LinkedIn funkcionalnosti, ki jih morate nujno poznati

Kupci se posvetujejo in izobražujejo preko vsebin na družbenih omrežjih. Izkoristite LinkedIn funkcionalnosti in potencial največje poslovne mreže na svetu


LinkedIn se s 500 milijoni članov uvršča med najbolj popularna družbena omrežja za poslovne uporabnike. Čeprav ima na tem omrežju svoj profil praktično vsak, ki je aktivno vpet v delovni vsakdan, pa le redki uporabniki zares izkoriščajo celoten potencial, ki ga LinkedIn ponuja. Gre namreč za izjemno zmogljivo orodje, ki skriva nekaj manj znanih funkcionalnosti, ki si zaslužijo posebne omembe. LinkedIn je odličen komunikacijski kanal za širjenje inbound marketing vsebin. 

Uporabite nasvete in povečajte B2B prodajo s Social Selling-om.

 

LinkedIn delavnica za podjetja 

 

 LinkedIn funkcionalnosti

 

1. LinkedIn Video

Vsebine v video formatu so zelo priljubljene, od leta 2017 pa tovrstno posredovanje vsebine omogoča tudi LinkedIn. S pomočjo video vsebin se je lažje povezati s skupnostjo uporabnikov, predstavitev ponudbe pa je lahko bolj kreativna in privlačna. Še posebej, če so vsebine prilagojene svojemu namenu.

Video vsebine lahko opremimo z nalepkami, ki pomagajo pri posredovanju kakšnih kratkih sporočil. Na ta način lahko čestitamo sodelavcem, izmenjamo ideje ali predstavimo novosti. Prav tako je možno enostavno dodati tekst, ki pomaga pri predstavitvi vsebine, še posebej če ta vsebuje veliko govora.

Video vsebin se zaenkrat poslužuje manjšina tržnikov na LinkedInu, delež dosega okoli 38%. Že v roku enega leta pa lahko pričakujemo rast popularnosti teh vsebin, vse do 55% deleža, prav tako gre pričakovati tudi boljši sprejem video vsebin pri publiki.

 

2. LinkedIn Voice Messages

Ste vedeli, da je možno na LinkedInu komunicirati tudi preko glasovnih sporočil? Morda se zdi to nekaterim povsem neuporabna LinkedIn funkcionalnost, mnogi pa bodo prepoznali potencial, ki ga imajo glasovna sporočila pri vzpostavitvi zaupljivih osebnih odnosov. Glasovna sporočila imajo še nekatere druge prednosti, zaradi katerih zagovarjamo to funkcionalnost – sporočilo je lažje in hitreje izgovoriti kot natipkati, prejemniku pa zveni bistveno bolj iskreno in osebno. Sogovornik je lahko prepričan, da ne gre za strojno generirano ali kopirano sporočilo, kar je pomembno pri vzpostavljanju stikov s potencialnimi strankami in partnerji. Na koncu omenimo še to, da lahko z glasovnimi sporočili uspešno dopolnimo klice – najprej pustimo glasovno sporočilo, ki ne bo zmotilo prejemnika, ob pravem času pa nas ta lahko pokliče nazaj.

 

3. LinkedIn QR Code

QR kode imajo velik potencial pri raznovrstnem trženju, predvsem pa omogočajo enostavno in hitro povezovanje s profili potencialnih strank. LinkedIn omogoča uporabo QR kod – odprite aplikacijo LinkedIn in skenirajte QR kodo želenega profila. Tako res ne bo težko ostati v stiku s ciljno publiko.

Izjemno priročna je ta funkcionalnost na sejmih in podobnih dogodkih, kjer stopimo v stik s široko publiko, a nimamo časa za izmenjavo podatkov. QR kodo je zelo enostavno dodati na predstavitvene brošure in vizitke, prav tako jih lahko vključimo na spletno stran, e-poštno sporočilo ali kar na svoj življenjepis.

 

4. Find Nearby

S funkcionalnostjo Find Nearby omogoča LinkedIn enostavno povezovanje z uporabniki, ki so v bližini. To je še kako priročno za organizatorje in voditelje dogodkov, ki lahko na ta način dosežejo svoje občinstvo in lažje komunicirajo z njim. Med predstavitvijo ali govorom lahko publiki naročimo, da omogoči to funkcionalnost in odpremo možnost učinkovite dvostranske komunikacije.

Mobilna različica LinkedIn strani ponuja priročno ikono Connect na levi strani navigacijske vrstice, nato izberite Find Nearby oziroma Nearby. Funkcionalnost poišče naprave preko povezave Bluetooth, zato mora biti omogočena tudi ta možnost povezovanja.

 

5. LinkedIn priporočila

Priporočila se zdijo morda nepotrebna in postranska, lahko pa so zelo koristna.

  1. Algoritmi omrežja najprej prikazujejo uporabnike, ki imajo ustrezne reference za svoje delo. Splača se pridobiti nekaj priporočil, saj se s tem uvrstimo višje med rezultati iskanj.
  2. Priporočila so s svojo dolžino posebej opazen del LinkedIn profila, še posebej pri ogledu preko pametnega telefona. To pomeni, da bodo obiskovalci ta del profila bolj podrobneje prebrali, pametno jim je ponuditi nekaj prepričljive vsebine.
  3. Priporočila pomagajo pri graditvi osebnih odnosov. Dodajajo osebno noto, vzbudijo zaupanje in ustvarijo pristen občutek pri bralcu.

Nasvet: ker so reference prikazane nizko na LinkedIn profilu, bralci morda tega dela ne bodo dosegli. Splača se priporočila uvrstiti višje, najbolje kar v odstavek besedila, s katerim se predstavimo.

 

6. LinkedIn Sales Navigator

To orodje pomaga podjetjem pri iskanju in doseganju potencialnih strank. Buyer Persona je temelj, ki vam bo pomagal pri iskanju pravih kontaktov, saj boste natančno vedeli, koga iščete. Sales Navigator prikaže relevantne podatke o javnih profilih in dejavnostih, na primer to, ali je tržnik že povezan s sodelavci potencialne stranke ali kako so se njegovi interesi in odzivi spreminjali skozi čas. Takšni podatki olajšajo vzpostavitev stika, poleg tega omogočajo prilagoditev vsebin, ki jih posredujemo kontaktom. V končni fazi seveda ciljamo na boljši učinek spletnega poslovanja.

Social Selling in inbound marketing imata velik potencial, saj lahko že s podatkom o vlogi prejemnika sporočilo prilagodimo tako, da doseže za 64% boljši učinek. Poleg tega ponuja Sales Navigator 7x večji doseg potencialnih strank in 11x boljši izkupiček v primerjavi s tržniki, ki uporabljajo le LinkedIn.

 

7. LinkedIn Pages

LinkedIn Pages so naslednja generacija funkcionalnosti LinkedIn Company Pages. To so strani, ki pomagajo pri predstavitvi znamk, organizacij in podjetij, ki želijo doseči spletno skupnost in vzpostaviti osebne odnose s potencialnimi strankami. Na ta način se lahko upravitelji družbenih profilov zelo enostavno povežejo z občinstvom in podajajo redne osvežitve in druge vsebine. Kar preko mobilne aplikacije je možno objavljati novosti in odgovarjati na komentarje, priporočila glede vsebin pa pomagajo pri izbiri prave tematike in oblikovanju vsebin, ki bodo kar najbolj relevantne za ciljno skupino. Tako lahko izpilimo vsebine, ki jih predstavljamo, s tem pa na dolgi rok dosežemo najboljši možen učinek spletnega trženja.

Emoticons (emoji)

Znanstvene raziskave pravijo, da lahko z uporabo emoji-ov (čustev) v digitalnem svetu, postanete prijaznejši in povečate svojo priljubljenost.

LinkedIn pri objavi postov ne daje na razpolago emoji-ov, s katerimi bi lahko podkrepili sporočila. Zato je spodaj navedeno nekaj emoji-jev, ki jih lahko kopirate v vaše LinkedIn poste ali jih uporabite v svojem profilu. Seveda morate paziti, da jih uporabljate smiselno, skladno z vašim sporočilom in ne preveč. Koliko emoji-jev uporabimo? Ni absolutnega odgovora. Držite se občutka, kot bi solili juho. Pazite, da ni preslana 😊.

 

👍😊🚀💶👉🎄🎀😉💪👈✌️☝️✋🖐️🤝🌍💵✔️❌❓❗🚚📍📌🛣️🚢✈️🚁🌞⭐📣🎤📩📦😀🤗🙂😟🤫👋👐👏🙌💥💎🎓🌹🌻🏵️🌴🎯🎲⚽🏈🎱🎾🎮🎪🚇🚗⏲️🌈🔇🔕☎️📡📎🔓🔒🔑🔧⚙️🛒➡️⬅️▶️📩📲🔀🔝⭐🌟🆕

 

Vodnik Social Selling vam bo pomagal z napotki kako se pripravite, da boste lahko to odlično orodje uporabili za pridobitev novih strank in rast podjetja.

 

gumb za brezplačen prenos vodnika za Social Selling

 

Podobne objave

BODITE OBVEŠČENI O NAJNOVEJŠIH STRATEGIJAH B2B TRGOVANJA

Prijavite se na naš blog in bodite prvi, ki boste izvedeli za nove vpoglede v strategije trženja b2b ter da zgradite ali izboljšate svojo marketinško funkcijo z orodji in znanjem današnje industrije.