Inbound Marketing

Buyer Persona ki ima lastnosti arhetipa Nedolžnež.

Izvedeli boste kakšen je Carl Jung-ov arhetip osebnosti Coca Cole. Preberite v blogu kakšna je Buyer Persona ki ima lastnosti arhetipa Nedolžnež


V prejšnjem blogu »12 arehtipov osebnosti Buyer Persone« smo naredili kratek pregled celotnega spektra arhetipov osebnosti, ki jih uspešna podjetja in korporacije s pridom uporabljajo pri grajenju svojih blagovnih znamk in prisegajo na brezčasno arhetipsko zgodbo.

 arhetip_nedolne_coca_cola.jpg

 

Zakaj to počnejo?

Zato, ker se tako čustveno povežejo s svojimi kupci in jih nagovarjajo kot človeka. Vsak od nas si želi komunikacijo in vzpodbudo, ki nam kot osebi odgovarja. Pri B2B nakupih ni nič drugače.

 

V tem in naslednjih blogih se bomo posvetili posameznimi arhetipom in osvetlili njihove posebnosti. To vedenje nam pomaga, da prepoznamo karakter našega kupca in za njega pripravimo takšno vsebino, ki ga bo nagovorila in vzpodbudila k nakupu.

 

Coca Cola ima Nedolžneža. Kakšen je?

 

Buyer Persona ki ima lastnosti arhetipa Nedolžnež je iskrena in preprosta, na življenje gleda optimistično, v ljudeh vidi le najbolje. Takšen človek želi biti srečen in uspešen. Ima pogled skozi rožnata očala, ki mu daje upanje, romantičen pogled na svet, slaba stran tega pa je včasih prevelika naivnost. Ta tip osebnosti si želi preprostih stvari, prav tako preprostih nakupov.

 

Nedolžnež je znan tudi kot večni otrok, romantik ali sanjač. Njegova osnovna želja je najti raj, kjer bi živel srečno. Išče pravzaprav utopijo, svet, kjer je vse v najlepšem redu, vsi so prijazni, dobri in uspešni. Ima veliko zaupanja v ljudi in  je večni optimist. Po drugi strani pa je ta Nedolžnež naiven, lahkoveren in seveda tarča vseh manj optimističnih, ki ne verjamejo v njegov pogled na svet ali ga celo zasmehujejo.

 

Vse te lastnosti naredijo Nedolžneža kot čudovito osebo, ki jo vidimo v oglasih za Coca Colo, kjer obljubljajo čudovit svet, popoln božič z Božičkom in nasmejane ljudi.

 

Coca Cola je naredila mojstrsko delo, kako ostati neizbrisno vtisnjen v zavest svojih kupcev, ki se poistovetijo z arhetipsko zgodbo o "Nedolžnežu", ki posreduje optimizem ter upanje in željo da bo srečen in uspešen.

 

Na funkcionalni ravni je Coca-Cola brezalkoholni osvežilni napitek, na globlji čustveni ravni pa igra s svojo zgodbo in blagovno znamko predvsem na emocije kupcev arhetipa Nedolžnež, ki vidi v njej svoje obnašanje, želje in pogled na svet.

 

Povzetek: Arhetip Nedolžnež

Nedolžnež je nekdo, ki želi stvari narediti prav, boji se delati napake, zato tudi za svoje osebno in poslovno življenje išče rešitve, ki so dobre, enostavne in ne predrage. Ko pripišete svoji Buyer Personi lastnosti Nedolžneža, upoštevajte pri načrtovanju komunikacije in pripravi vsebin  zanjo značilne lastnosti in obnašanje. Tako bo v svoji podzavesti zgradila povezavo z vašim podjetjem ali blagovno znamko ter jo boste lažje pridobili za kupca in ohranili njeno zvestobo.

 

Med poznanimi blagovnimi znamkami, ki predstavljalo arhetip Nedolžneža, so še McDonald's, Dove, Nintendo, VW in Rdeči križ.

 

Ali veste, kakšna je vaša Buyer Persona?

Ustvarite si svojo Buyer Persono.  Brezplačno si prenesite uporaben delovni zvezek, ki Vam bo pri tem pomagal z navodili, praktičnim primerom in predlogami.

 

New Call-to-action

 

Podobne objave

BODITE OBVEŠČENI O NAJNOVEJŠIH STRATEGIJAH B2B TRGOVANJA

Prijavite se na naš blog in bodite prvi, ki boste izvedeli za nove vpoglede v strategije trženja b2b ter da zgradite ali izboljšate svojo marketinško funkcijo z orodji in znanjem današnje industrije.