Inbound Marketing

Inbound Marketing-rešitev za vsakega tržnika.

Zvedeli boste kaj je inbound marketing, kako in zakaj deluje ter katera orodja potrebujete.


Inbound marketing je odrešitev za vsakega tržnika, ki ima nalogo, da pridobi nove stranke in prodajne kontakte- Lead-e!  Osredotočimo se na izziv poiskati prodajne kontakte v tujini.

Inbound_marketing_pot_do_vrha_2.png

Naša naloga in cilj je povečati prodajo, izvoz, pridobiti nove trge, povečati prepoznavnost podjetja, ustvariti zaupanje,.... Lasje nam gredo pokonci, kako se bomo zadeve lotili.

Vsled varčnega proračuna za marketing nimamo denarja, da bomo hodili na vse sejme, najemali lokalne agencije in kupovali drage oglase. Če imamo veliko srečo nam je šef odobril pomoč študenta, ki bo cele dneve brskal po internetu ter iskal podjetja v tujini, ki bi utegnila potrebovati naše storitve ali izdelke. Te bo skrbno spravljal v CRM ali v neskončno excel tabelo, beležil opombe, telefonske številke, info e-naslove, morebitna imena uprave, direktorjev,….

Ko bomo zapravili že vsaj kakšen mesec časa bomo imeli vendarle za pokazati datoteko različnih kontaktov, informacij, internetnih povezav,… Kaj pa sedaj?

V prepričanju, da smo najbolj zoprno delo opravili, saj imamo sedaj vendarle nekakšen spisek prodajnih kontaktov, nas udari največja nočna mora…

Spoznanje, da imamo še vedno samo neke podatke brez prave vrednosti. Pisanje e-sporočila na info naslov je kot bi pisal zidu, torej ni druge kot začeti klicati na telefonske številke pridobljene iz spletnih strani.

Pogumno vzamemo telefon v roke in začnemo klicati v tujino. Oglasi se recepcija podjetja in če so vam karte zelo naklonjene vas prevežejo v nakupni oddelek oz. tja kamor želite. V prepričanju, da ste  uspeli…se na drugi strani oglasi zlovoljen glas (ker ste gospo/gospoda zmotili pri njegovem delu) in še preden ste uspeli povedati zakaj kličete vas odslovi, da vaših izdelkov pač ne potrebuje.

Takšen scenarij je v resnici še zelo spodbuden, kajti v veliki večini si vzame diskrecijsko pravico odločati, kaj podjetje potrebuje in česar ne, kar receptor v centrali. Za takšne primere bi priporočala, da se oborožite s kakšnim konkretnim imenom iz podjetja tudi če oseba ni ravno prava za pogovor z vami (običajno jo najdete na LinkedIn-u), ampak v recepciji vas bodo vsaj prevezali v višje nadstropje.

Potem ves mesec kličemo in kličemo v tujino….pa razen da smo vsak dan bolj depresivni in slabe volje ni drugega izplena. Tukaj naj še omenim, da je telefonska komunikacija prava umetnost in da jo v resnici zelo malo ljudi obvlada. Poleg dobrega poznavanja produkta, ki ga tržiš, moraš zelo dobro govoriti tuj jezik ter se v trenutku prilagoditi situaciji in obračati pogovor v želeno smer.

Torej kaj storiti, da bomo hitrejši in boljši ter generirali več prodajnih kontaktov, da si bomo zgradili prepoznavnost in zaupanje na tujih trgih ter postali magnet za naše kupce?

Rešitev je Inbound marketing!

Z Inbound pristopom nikogar ne motiš in potencialni prodajni kontakti te sami najdejo, ko potrebujejo vaše izdelke ali storitve. Vaša edina naloga je, da poskrbite za vsebine, ki izpostavljajo vprašanja in izzive vaših strank in ponujajo rešitve. Kaj  je Inbound marketing in kako deluje si lahko preberete v beli knjigi Inbound marketing.

 

New Call-to-action

Podobne objave

BODITE OBVEŠČENI O NAJNOVEJŠIH STRATEGIJAH B2B TRGOVANJA

Prijavite se na naš blog in bodite prvi, ki boste izvedeli za nove vpoglede v strategije trženja b2b ter da zgradite ali izboljšate svojo marketinško funkcijo z orodji in znanjem današnje industrije.