Inbound Marketing

Kako Inbound Marketing koristi B2B podjetjem?

Tukaj boste izvedeli katere so glavne Inbound Marketing koristi za B2B podjetja, tako doma, kot za internacionalizacijo in prodor na tuje trge.


Inbound Marketing je postavil klasični marketing na glavo. Prvi kontakt s kupci  ne vzpostavite z reklamo temveč pritegnete pozornost potencialnih strank z koristnimi vsebinami na spletu. Seveda klasični pristop k oglaševanju še vedno obstaja in lahko koristi v kasnejših fazah Inbound Marketing-a.

Koristi Inbound Marketinga za B2B podjetja 

Z integracijo Inbound Marketing pristopa v poslovne procese se povečajo prihodki in ugled podjetja, prav tako pa se ustvarijo trajnostni odnosi s kupci. Še najboljše pa je, da pridobimo večjo neodvisnost od medijev oz. nosilcev oglaševanja. Z Inbound-om si ustvarimo svoj komunikacijski sistem. Večji kot imamo svoj lasten domet do ciljne publike,  bolj učinkovito bomo distribuirali in upravljali koristne vsebine podjetja ter on-line komunicirali izjave za javnost v povezavi z ugledom, vodenjem podjetja ali kriznim PR-jem. Večja neodvisnost od medijev pa pomeni tudi manjše stroške, ker nam ni potrebno plačevati oglasnega prostora, kar so sanje vsakega odgovornega tržnika.

 Koristi Inbound Marketinga so:

  • Več strank.
  • Dolgoročni odnosi oz. lojalnost strank.
  • Krajši prodajni krog.
  • Povečanje ugleda podjetja.
  • Branding
  • Medijska neodvisnost

 Kako je sestavljen motor Inbound Marketing-a?

Sestavljen je iz več plasti. Potrebna je zdrava mešanica strokovnjakov in managerjev, ki poskrbijo, da stroj deluje in pripelje do cilja. To predstavlja večji izziv, kot izgleda na prvi pogled. Za izvedbo vseh potrebnih korakov in nalog (SEO, blog, družbeni mediji, e-mail marketing, itd.) je potrebno tako strokovno znanje kot tudi različne sposobnosti. Na primer oseba ki se ukvarja z SEO mora poznati kodo, skrbnik družbenega omrežja mora imeti smisel za komunikacijo z ljudmi, analitik se mora znajti v excelu in za e-maile in blog mora skrbeti nekdo, ki rad piše tekste.

Izziv za managerja predstavlja nedvomno vodenje tako heterogenega tima.  Stroj deluje samo v primeru, da vodja razume posamezne specialnosti in se je sposoben vživeti v potrebe tako raznolike skupine.

Sestaviti takšno skupino je za veliko podjetij že iz stroškovnega vidika nemogoče, zato je smiselno, da se  določene aktivnosti prepusti zunanjim sodelavcem. Lahko bi napisali cele knjige, kako izbrati pravo agencijo, vendar pa je najpomembnejše poleg strokovnosti, da si z zunanjimi sodelavci tudi na osebnosti ravni ustrezaš. Edina stvar, ki pa mora nujno ostati v domeni podjetja je pregled nad cilji ter razumevanje zakaj so bili določeni ukrepi izvedeni.

Ste prepoznali prednosti in koristi za vaše podjetje?

Več o inbound marketingu, kako deluje in zakaj je skrajni čas, da ga vpeljete v svoje podjetje najdete v brezplačni e-knjigi.

 

New Call-to-action

 

 

Podobne objave

BODITE OBVEŠČENI O NAJNOVEJŠIH STRATEGIJAH B2B TRGOVANJA

Prijavite se na naš blog in bodite prvi, ki boste izvedeli za nove vpoglede v strategije trženja b2b ter da zgradite ali izboljšate svojo marketinško funkcijo z orodji in znanjem današnje industrije.