Hubspot

Katera HubSpot Marketing licenca je prava za vaše podjetje?

Razmišljate o vpeljavi HubSpot Marketing orodja? Prepričajte se katera HubSpot Marketing licenca je prava za vaše podjetje?


Ste se v podjetju odločili, da boste zaradi spremenjenih nakupnih navad vaših strank digitalizirali marketing in si s tem zagotovili večji mesečni obisk na spletni strani, večjo stopnjo konverzije, ter celovit vpogled v ROI vseh marketinških aktivnosti? In ste po pregledu razpoložljivih orodji za marketinško avtomatizacijo prišli do ugotovitve, da je HubSpot Marketing Hub za vas najbolj ustrezen? 

 

Da vam bi pomagali olajšati odločitev, katera HubSpot Marketing licenca je prava za vaše podjetje oz. s katero licenco je smiselno začeti, da ne boste plačevali funkcionalnosti, ki jih (še) ne potrebujete, smo v tem blog strnili ključne informacije, ki vam bodo olajšale odločitev.

 

Hubspot_B3_Strater_vs_Pro_vs_Enterprise

 

 

Glavni kriteriji za izbor HubSpot Marketing orodja

Iz izkušenj pri naših naročnikih smo se naučili, da so glavni kriteriji za izbor orodja za marketinško avtomatizacijo intuitivnost in enostavnost uporabe, skalabilnost ter ugodna cena

 

HubSpot Marketing Hub združuje vse te lastnosti, glede na razpon licenc tako iz vidika funkcionalnosti kot cene pa zadosti potrebam tako malih, kot tudi srednjim in velikim podjetjem. 

(Več o funkcionalnostih HubSpot Marketing orodja preberite v Oceni - orodja za marketinško avtomatizacijo HubSpot)

 

HubSpot ima na voljo štiri nivoje licenc: 

 • Marketing Free
 • Marketing Starter 
 • Marketing Professional 
 • Marketing Enterprise

 

*Opomba: Ko začnete plačevati HubSpot (Starter, Pro ali Enterprise) licenco, plačate za število marketing kontaktov v vašem CRM sistemu

Starter licenca v osnovi vključuje 1000, Professional 2000, Enterprise pa do 10,000 marketing kontaktov; to so kontakti, ki jih nagovarjate z vašimi marketinškimi aktivnostmi. Ko enkrat presežete določeno raven kontaktov avtomatsko plačate za dodatnih 1000 kontaktov pri Starter, 5000 pri Pro ali 10,000 pri Enterprise. Znesek, ki ga zato plačate se razlikuje glede na število kontaktov ki jih že imate v vašem CRM-ju - več kot jih imate, nižja je cena. 

 

Marketing Free licenca ima osnovni nabor funkcionalnosti kot so pristajalne strani (ang. Landing pages), e-mail marketing in obrazci za konverzijo obiskovalcev, vendar pa so te funkcionalnosti zmogljivostno in količinsko omejene. Poleg tega so predloge HubSpot brendirane.

 

Podjetja se največ odločajo med Marketing Professional in Enterprise zato se bomo v nadaljevanju osredotočili na ti dve možnosti.

 

HubSpot Marketing Professional (740 € na mesec / 8,880 € na leto)

*vključuje 2,000 marketing kontaktov 

 

Medtem ko sta HubSpot Marketing Free in Starter licenci odlični za manjša podjetja je HubSpot Professional ali krajše Pro namenjen vsem, ki si želijo celovitega marketinškega pristopa. Šele tukaj zares avtomatizirate vaše marketinške pristope

 

Glavne funkcionalnosti, ki jih dobite v HubSpot Marketing Pro licenci: 

 • Vse od HubSpot Marketing Starter; HubSpot Free CRM, e-mail marketing, segmentacija CRM baze kontaktov s statičnimi ali dinamičnimi seznami, PPC oglaševanje, pristajalne strani (ang. Landing pages), spletni obrazci (ang. Forms),..  + dodatne funkcionalnosti teh orodji
 • Blog
 • Orodje za vsebinsko strategijo po “topic cluster” modelu
 • SEO orodje za optimizacijo spletne strani
 • CTA, “Call-to-Action”
 • Direktno upravljanje družbenih omrežji (Facebook, LinkedIn, Twitter in Instagram) iz HubSpot platforme
 • Workflows za marketinško avtomatizacijo
 • A/B testiranje
 • Pregled nad zgodovino obnašanja kontaktov shranjenih v CRM sistemu
 • Integracija z Google Search Konzolo
 • Telefonska pomoč uporabnikom 
 • Analtična orodja + možnost za izdelavo lastnih, personaliziranih analitičnih poročil

 

Naštete funkcionalnosti Pro licence vam zagotavljajo enostavno izdelavo in vodenje marketinških kampanj, ki bodo privabljale, angažirale ter naduševale vaše stranke in jih učinkovito vodile po celotni nakupni poti. 

 

Povečajte organski obisk vaše spletne strani z ustvarjanjem SEO optimiziranih blogov in “pillar page” strani po modelu “topic cluster model”. 

HubSpot Marketplace ponuja obširen nabor brezplačnih in plačljivih predlog, s katerimi boste zgolj v parih minutah vzpostavili blog, email, landing page ali druge spletne strani in s tem začeli nagovarjati vaše potencialne stranke.

Ustvarjene vsebine nato promovirajte preko družbenih omrežji (Facebook, LinkedIn, Twitter in Instagram) ali plačanih oglasov (Google Ads, Facebook Ads in LinkedIn Ads), kar direktno iz HubSpot platforme. 

 

Konvertiranje obiskovalce spletne strani v znane kontakte oz. leade v zameno za premium vsebine z uporabo CTA, “Call-to-Action” gumbov, pristajalnih strani (ang. Landing page), spletnih obrazcev in zahvalnih strani (ang. Thank you page). 

Izvedite A/B testiranje naštetih funkcionalnosti in si zagotovite večjo stopnjo konverzije. 

 

Negujte leade, da te postanejo vaše stranke z uporabo avtomatiziranih e-mail workflow in personalizirajte vašo komunikacijo z njimi.

Pro licenca vam omogoča pregled na zgodovino komunikacije in obnašanja vaših kontakov v CRM sistemu. Ogledate si katere strani na vaši spletni strani so si ogledovali, na kateri premium vsebini so naredili konverzijo, katere e-maile so odprli,...

 

Vse skupaj pa na koncu povežite v analitiki z uporabo že obstoječim ali lastnih analitičnih predlog in tako pridobite vpogled v ROI vseh vaših marketinških aktivnosti. Te lahko tudi enostavno izvozite in jih delite s preostalim delom vaše ekipe. 

 

HubSpot Marketing Enterprise (2,944 € na mesec / 35,328 € na leto)

*vključuje 10,000 marketing kontaktov

 

Podjetja se za Marketing Enterprise licenco v večini odločajo zaradi njene edinstvene funkcionalnosti “Custom objects”. To je funkcionalnost, ki vam omogoča personalizacijo HubSpot CRM sistema z uporabo API programske opreme. 

CRM-ju torej poleg standardiziranih predmetov oz. “Standard objects” (Contacts, Companies, Deals in Tickets), ki so samodejno vključeni v sistem dodamo lastne, personalizirane predmete oz. “Custom objects”. 

Na primer, prodajalci avtomobilov, bi lahko ustvarili “custom object” “Avto”, ki bi mu določili podatke; vrsta avtomobila (enoprostorec, karavan, terenec, kabriolet,..) znamko, model in letnico izdelave ter ga povezali z kontakti oz. “Contacts” v CRM Sistemu. Te bi vsebovali podatke: ime, priimek, e-mail, tel. števila… S tem bi pridobili celovit pregled na spremljanjem prodaje vozil in njihovimi kupci.

 

 

custum objects, primer prodajalci avtomobilov

 

Ostale glavne funkcionalnosti, ki jih dobite v HubSpot Marketing Enterprise: 

 • Vse od HubSpot Marketing Pro + vse dodatne funkcionalnosti teh orodji
 • Možnost do 300 hierarhično urejenih ekip 
 • Omejitev HubSpot dostopnih pravic za različne uporabnike
 • Podrobnejša analitika, ustvarite lahko do 500 različnih personaliziranih analitičnih poročil
 • Integracija YouTube analitike
 • Personalizacija Chatbots
 • Avtomatsko ocenjevanje leadov na podlagi do 100 določenih faktorjev

 

HubSpot Enterprise je tako namenjen podjetjem, ki si želijo personalizacije orodja, tako da je ta povsem prilagojena njihovim internim prodajnim procesom in podjetjem, ki imajo obsežnejše potrebe po marketinških funkcionalnostih, ki jih z Marketing Pro licenca ni mogoče doseči. 

 


Če vas zanima še več informacij o delovanju HubSpot platforme se prijavite na brezplačni On-line demo orodja HubSpot. V 30-minutnem individualnem vam bomo glede na vaše zastavljene primarne cilje in izzive predstavili delovanje HubSpot orodja in njegovih funkcionalnosti.

New call-to-action

 

Podobne objave

BODITE OBVEŠČENI O NAJNOVEJŠIH STRATEGIJAH B2B TRGOVANJA

Prijavite se na naš blog in bodite prvi, ki boste izvedeli za nove vpoglede v strategije trženja b2b ter da zgradite ali izboljšate svojo marketinško funkcijo z orodji in znanjem današnje industrije.