Hubspot

Ocena – HubSpot CRM

HubSpot CRM z robustnostjo, intuitivnostjo in enostavnostjo uporabe velja za vodilnega na tržišču. V Ocena - HubSpot CRM smo preverili ali temu res tako.


Ko je HubSpot leta 2014 izdal CRM - Customer relationship management sistem oz. po slovensko sistem za upravljanje odnosov s strankami, so ponudbi in vrednosti podjetja dodali povsem novo dimenzijo. S tem so še dodatno utrdili svojo pozicijo, kot vodilni ponudnik programske opreme za digitalizacijo poslovnih procesov v marketingu, prodaji in poprodajnih storitvah – »Vse-v-enem« platforma.

Poslovnes uporablja HubSpot CRM

HubSpot CRM je tako kot preostale funkcionalnosti HubSpot platforme uporabniško intuitiven ter vsebuje robustni nabor orodij za digitalizacijo procesov. Ta marketinški in prodajni ekipi omogočajo, da enostavno organizirajo, sledijo in razširjajo seznam kontaktov, ter jih učinkovitejše vodijo po njihovi nakupni poti.

 

V nadaljevanju smo kar se, da nepristransko ocenili HubSpot CRM in njegove funkcionalnosti.

 

Ocena – HubSpot CRM

Cenovno ugoden z neomejenim številom uporabnikov

HubSpot je v primerjavi s konkurenčnimi CRM-ji cenovno ugodnejši. Osnovni CRM brez integracije z ostalimi HubSpot orodji: »Marketing Hub«, »Sales Hub« ali »Service Hub« je na voljo brezplačno, ter vključuje neomejeno število uporabnikov. Kar pomeni, da lahko dodate celotno ekipo; marketing, prodaja ali kdorkoli drug!

 

Pri implementaciji ostalih HubSpot orodji je integracija podatkov avtomatska. S tem dosežete, da ima vaša ekipa celovit pregled nad vsemi poslovnimi aktivnostmi iz ene platforme. Delo celotne ekipe bo s tem efektivnejše, brez nepotrebnega izgubljanja časa.

 

Enostaven vnos do milijon kontaktov in pregledna segmentacija le-teh

Kot smo že omenili si HubSpot pri vseh svojih produktih prizadeva, da bi bili te intuitivni in zagotavljali dobro uporabniško izkušnjo. Zato ni presenetljivo, da je proces vnosa kontaktnih podatkov v HubSpot CRM hiter in enostaven. Te lahko vnesete s prenosom CVS, Excel tabele ali ročno. HubSpot pa vam omogoča, da imate v CRM-ju vnesenih do milijon kontaktov!

HubSpot-CRM

HubSpot CRM kontaktne podatke glede na informacije razvrsti v zavihke kontakti (ang. Contacts), podjetja (ang. Companies) in odprte ponudbe (ang. Deals).

Kontakt je lahko povezan z več podjetji in ponudbami. Na primer, če je potencialna stranka trenutno vključena v dva različna nakupa, lahko temu kontaktu (in njegovemu podjetju) dodelite dve ločeni ponudbi.

Ta ločitev vam koristi pri razumevanju, s katerimi podjetji največ poslujete, kdo je vključen v prodajni postopek in kako napredujejo odprte ponudbe.

 

Dodatno lahko kontakte segmentirate glede na demografske, geografske, psihografske, tehnografske in vedenjske vzorce ter na njihove potrebe in vrednost, ki jo prinašajo vašemu podjetju.

 

Popolna prilagodljivost in nadzor

Ker je vsako podjetje edinstveno, je HubSpot v letošnjem letu CRM-ju dodal novo funkcionalnost »Custum objects« oz. po slovensko prilagoditev po meri.

Če podatkov vašega podjetja ni mogoče razvrstiti v zgoraj naštete kategorije; kontakti, podjetja in odprte ponudbe, potem je to za vas.

 

Z »Custum objects« lahko podatke kot že samo ime pove strukturirate po vaši meri, kot jih dejansko uporabljate. »Custum objects« je lahko karkoli, npr. naročila, odposlane pošiljke, lokacija podjetja, itd. S tem lahko HubSpot CRM prilagodite še tako razvejanemu in kompliciranemu prodajnemu procesu, sam proces nastavitve pa je relativno enostaven.

 

Prilagoditev vašemu prodajnemu lijaku

Kot že omenjeno vam HubSpot CRM v primerjavi z nekaterimi drugimi CRM-ji, ki imajo omejitve omogoča, da vse prilagodite vašemu prodajnemu procesu.

 

V CRM-ju določite faze vašega prodajnega lijaka in imejte v zavihku »Deals« vseskozi celovit nadzor nad tem kje se vaše potencialne stranke v njem nahajajo, njihovimi podatki in zadolžitvami prodajne ekipe.

HubSpot-CRM-Odprte ponudbe-Deals

Dober pregled na interakcijami vaših kontaktov

HubSpot CRM samodejno spremlja interakcije vaših kontaktov s spletno stranjo, e-maili in z njimi deljenimi dokumenti, ki jih imate shranjene direktno v platformi HubSpot. S tem dobite dragocen vpogled v njihovo vedenje, kar vam pomaga pri nadaljnji komunikaciji, da bo ta personalizirana njihovim potrebam in ciljem.

HubSpot-CRM-Pregled interakcije kontakta

Opomba: Brezplačni CRM vam omogoča le 7 dnevni vpogled nad interakcijami kontakta z vašo spletno stranjo. S plačljivim orodjem Marketing Hub pa si zagotovite pregled nad vsemi podatki o interakcijah vašega kontakta.

 

Samodejna integracija z Gmail, G Suite in Outlook

Z razširitvami Gmail, G Suite in Outlook si zagotovite avtomatsko sledenje vsej interakciji kontaktov z vašimi e-maili. Iz HubSpot CRM platforme boste lahko sledili vsej komunikaciji, odpiranju in klikom na e-maile, ter direktno videli, kako stranke v realnem času komunicirajo z vašimi e-maili.

E-mail sporočila pa lahko pošljete tudi neposredno iz CRM-ja in si prihranite čas.

 

Lahko ga uporabljate skupaj z drugimi CRM-ji

Nekateri uporabniki radi HubSpot CRM uporabljajo zaradi njegove enostavnosti, funkcionalnosti in integracijami z drugimi HubSpot orodji, vendar Salsefoce ali kateri drugi sistem še vedno koristijo za druge potrebe.

HubSpot ne vpliva na nič, kar vaše podjetje počne na drugih CRM platformah, kot sta npr. Salesforce ali Microsoft Dynamics in vam s tem omogoča, da uporabljate oba hkrati.

Oba, Salesforce in Microsoft Dynamics pa je mogoče tudi integrirati v HubSpot.

 

Zaključek

Če za zaključek povzamem, kar besede izvršnega direktorja HubSpota Briana Halligana »HubSpot CRM je odličen za rastoča podjetja, ki želijo spremeniti način, kako privabijo (ang. attract), angažirajo (ang. engage) in navdušujejo (ang. delight) neznance, da te preidejo v leade, stranke in nato promotorje vašega podjetja. Pri tem pa želijo uporabljati tehnologijo, ki ustreza današnjemu nakupnemu procesu.«

 

Vendar je tako kot pri vsaki poslovni odločitvi tudi pri odločanju, kateri CRM je primeren za vaše podjetje, vse odvisno od trenutnega stanja vašega podjetja, prodajne ekipe in ciljev, ki jih imate.

 

Vas zanima še več informaciji o delovanju platforme HubSpot?

Prijavite se na 30 minutni neobvezujoč HubSpot online demo, ki bo prilagojen vašim poslovnim ciljem in se prepričajte, če je HubSpot pravilna izbira za vas.

Posvetili se bomo vašim izzivom in ciljem!

New call-to-action

Podobne objave

BODITE OBVEŠČENI O NAJNOVEJŠIH STRATEGIJAH B2B TRGOVANJA

Prijavite se na naš blog in bodite prvi, ki boste izvedeli za nove vpoglede v strategije trženja b2b ter da zgradite ali izboljšate svojo marketinško funkcijo z orodji in znanjem današnje industrije.