STORITEV

LINKEDIN SOCIAL SELLING

social-selling-hero-v2-NEW
IDENTIFICIRAJTE POTENCIALNE STRANKE IN SE Z NJIMI POVEŽITE

KAJ JE SOCIAL SELLING?

Social Selling pomeni, da se na družbenih omrežjih ciljano povezujete z izbranimi kontakti z namenom, da postanejo vaš lead. Z individualno komunikacijo in posredovanjem vsebin boste ustvarili interes za vaše podjetje, izdelke in storitve ter postopoma spremenili leade v vaše kupce.

Več kot 50% B2B tržnikov, nemških industrijskih in storitvenih  podjetij je mnenja, da bo Social Selling v naslednjih nekaj letih močno pridobil na pomenu v sektorju B2B.

Ciljana izbira kontaktov

Za B2B podjetja je najbolj učinkovito družbeno omrežje LinkedIn. Kontakte izberete glede na vaš ciljni trg s pomočjo filtrov, ki so najmočnejši in najbolj znan način za prepoznavanje potencialnih strank.

Visoka kakovost leadov

Leadi pridobljeni po tej poti so kakovostni, saj prihajajo iz izbrane množice, ki ste jo skrbno izbrali kot dober nabor vaših potencialnih strank.

Zaupanje v ljudi in podjetje

Zgradite ga z dragoceno in privlačno vsebino, ki zanima vašo idealno stranko. Vaše najboljše prodajno orodje na LinkedInu so pomembne povezave,ki jih zgradite in koristne interakcije, ki jih doživite na platformi.

OD OSEBNEGA PROFILA DO NOVEGA POSLA

KAJ POTREBUJETE ZA USPEŠEN LINKEDIN SOCIAL SELLING?

Optimiziran LinkedIn profil

Pravilna optimizacija vašega LinkedIn profila je prvi korak za uspešno komunikacijo in mreženje.

Vse se začne z dobro profilno sliko. Po raziskavah LinkedIn-a ima profil s sliko do 14-krat večjo možnost, da bo ogledan.  Za sliko je najpomembnejši opis vašega profila, ki mora biti pravilno strukturiran in izpostaviti vaše dosežke, ki bodo prepričali potencialne kontakte.

Definirano kampanjo, ciljni trg in buyer persono

Zapisana definicija ciljnega trga in Buyer Persone, ki jo želite nagovoriti v sklopu Social Selling kampanje pomaga, da pri iskanju potencialnih kontaktov ostanete na pravi poti. Kampanja je povezana z vsebino, ki jo boste komunicirali in če vsebina ne zanima potencialnih kontaktov, ne boste uspešni.

Poznavanje različnih načinov iskanja potencialnih strank

Linkedin je zlata jama za identificiranje potencialnih strank. Obstaja več načinov za iskanje novih kontaktov, zato je pomembno da se osredotočite na tiste, ki delujejo za vas.

Načini odkrivanja novih prodajnih kontaktov:

 • Iskalnik
 • Linkedin Sales Navigator (plačljivo orodje)
 • Lead builder
 • Shranjeno iskanje
 • Stranska vrstica "Ljudje so si tudi ogledali"
 • Povezave vaših strank
 • Obvestila
 • Linkedin Pulse
 • Social selling Indeks (SSI)

Dobra in koristna vsebina

Za uspešen Social Selling morate deliti koristno vsebino, ki zanima in rešuje probleme vaše idealne stranke. To je lahko vaša izvirna vsebina, ki ste jo napisali v vašem podjetju, kot npr. blogi, priročniki, poročila,... ali pa delite vsebine, ki so jih pripravili drugi relevantni subjekti v panogi. Vsekakor mora biti vsebina usmerjena v reševanje izzivov vaših izbranih kontaktov.

Poznavanje najboljših praks komunikacije

 1. Prvo pravilo komunikacije je osebni odnos in personalizirana sporočila. Začnete z osebnim sporočilo v prošnji za “povezavo” in nadaljujete tudi v vsej nadaljnji osebni komunikaciji, npr. v Messages. 
 2. Vključite se v interesne  Skupine (LinkedIn Groups) kjer se zbirajo vaši potencialni kupci in prispevajte s strokovnimi vsebinami in komentarji.
 3. Ohranjajte stik s kontakti. Odnos lahko ohranjate  tudi tako, da se vključite v njihove objave in z njimi delite vsebino, ki jih morda zanima.

Čas in doslednost

Social Selling je tek na dolge proge, vendar prinaša uspeh. V B2B segmentu, kjer so prodajni cikli daljši, projekti obsežnejši in zneski dobljenih poslov večji, se takšen način izplača. 

ZA VAŠ PRODAJNI USPEH STRNE ZNANJE EKIPA Z IZKUŠNJAMI IZ RAZLIČNIH PODROČJI

KLJUČNI KORAKI SOCIAL SELLINGA

 • Posodobljen LinkedIn osebni profil in profil podjetja

 • Določen cilj in izdelan načrt

 • Izdelana prodajna sekvenca sporočil

Po aktulanih smernicah vam pomagamo  ustvariti osebni profil in profil podjetja, ki bo prepričal vaše kontakte o vaši strokovnosti. 

Glede na vaše prodajne cilje, skupaj z vami naredimo načrt za ciljano kontaktiranje potencialnih kupcev. Pomagamo vam ustvariti Buyer Persono in listo ciljnih kontaktov.

Ko je določen cilj in izdelan načrt, potrebujete vsebine in sosledje sporočil, ki jih boste poslali vašim izbranim kontaktom. Pomagamo vam ustvariti vsebine in vas naučimo najboljših praks.

ZA USPEŠEN B2B SOCIAL SELLING JE KLJUČNO POZNAVANJE IN UPORABA PLATFORME LINKEDIN

ULTIMATIVNI PRIROČNIK ZA LINKEDIN SOCIAL SELLING

Nučili se boste osnov!

Začnite se povezovati in prodajati!

social-selling-mockup-no shadow